2015. szeptember 29., kedd

Spanyol csirke rizzsel


Elsősorban ne ijedjetek meg a hozzávalók mennyiségétől. Ezt az egytálételt tényleg nem nehéz elkészíteni és nagyon ízletes. Mindössze egy darab fazékra lesz szükségünk, úgyhogy nem lesz sok mosogatnivaló sem. Ha esetleg nincs ilyen öntött vas edényetek egy sima fazék is megteszi viszont akkor szükség lesz még egy jénai tálra is.
 
 
 
Hozzávalók 2-4 személyre:

5-6 drb. csirkecomb
1 bögre rizs
50 g kolbász
50 g mirelit borsó
50 g olívabogyó
200 g konzerv paradicsom
1 drb. vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
750 ml víz
1-1 drb. piros és zöld paprika
5 ek. olívaolaj
50 g liszt
1 ek. grill fűszerkeverék
1 drb. húsleves kocka
só, bors, paprika
sáfrány


Elkészítés:
Felaprtjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, kolbászt és petrezselymet.
 

A lisztet kevés sóval, borsal, paprikával és a grill fűszerkeverékkel elkeverjük és belehempergetjük a csirkecombokat.


Ezután forró olívaolajban 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd szűrőkanállal tálra szedjük. 


A hagymát a fokhagymával, paprikával és kolbásszal 5 percig pirítjuk. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a fűszereket, leveskockát, rizst, konzerv paradicsomot, borsót, olívabogyót, vizet és petrezselymet. Felforraljuk és visszarakjuk a fazékba a csirkecombokat.


200 fokos sütőben lefedve 30-35 percig sütjük. Mikor elkészült kicsit megkavarjuk villával és már tálalhatunk is.



1 megjegyzés: