2015. szeptember 23., szerda

Minestrone, avagy olasz zöldségleves

A minestrone leves receptjèt szinte lehetetlen meghatározni. Minden évszaknak és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben van tészta, némelyikben nincs. Szinte bármilyen szezonális zöldséget beletehetünk ebbe a levesbe. A lényeg, hogy a hozzávalókat rövid időközönként, a főzési időnek megfelelően adjuk a leveshez, hogy elkerüljük a hozzávalók túlfőzését. Az alábbi recept egy viszonylag egyszerű, de finom változata a minestronénak. 
 
 
Hozzávalók 4 személyre:                   
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 drb póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1drb nagyobb répa
fél zellergumó
10 dkg mirelit zöldbab
negyed karfiol
200 g konzerv paradicsom
1 marék tészta
1 drb zöldségleves kocka
2 l víz
só, bors, szárított oregano, friss bazsalikom
Elkészítés:
A közepes lángon felhevített olajon pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, a vékonyra szeletelt póréhagymát és a finomra vágott fokhagymát. Gyakran keverjük meg. Amikor már kezd puhulni, adjuk hozzá a rózsáira vágott karfiolt meg a felkarikázott répát és zellergumót. Ezzel is kevergessük néhány percig.
Öntsük fel vízzel és a konzerv paradicsommal. Dobjuk bele a zöldségleves kockát , sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval, felaprított bazsalikommal és felforraljuk. Amikor forr, rakjuk bele a tésztát, zöldbabot és addig főzzük, amíg megpuhul.
Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése