2015. október 2., péntek

Uborkasaláta

 
Egyszerű és finom uborkasaláta recept. Ahány ház, annyi változat. Én egy kis vízzel készítem, tejföl nélkül. Az uborkát mi héj nélkül szeretjük, tehát mindig meghámozom. Természetesen az összetevők mennyisége ízlés szerint módosítható. Ez egy remek alaprecept! Általában sült húshoz vagy pörkölthöz csinálom.

 
 
Hozzávalók:
1drb. kígyóuborka
1drb. kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. ecet
1 ek. cukor
1 dcl. víz
só, bors, pirospaprika 
 


 Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és levágjuk a végeit.

 

Szeletelőn vékonyra szeleteljük
 
Sózzuk, borsozzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
 
Ezalatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát lereszeljük.
 
Hozzáadjuk a hagymát az uborkához.
 
Majd elkészítjük az öntetet. A cukrot az ecettel addig keverejü míg  a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a fokhagymát és pirospaprikát.
 
Az öntetet ráöntjük az uborkára és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése