2015. szeptember 22., kedd

Olasz paradicsomos tészta

Fél óra alatt elkészíthetö finom étel kevés hozzávalóból. Én általában vacsira csinálom, de természetesen ebédre is megállja a helyét. Jó sok sajtot reszelek rá. Ha van parmezánt, de akarmilyen kemény sajt megteszi. 
 
                                                                            
 

                             Hozzávalók:
 
kb. 250 gramm tészta tetszés szerint
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
1 darab csilipaprika
szárított oregano
só, bors
friss bazsalikomlevél
sajt

Elkészítés:

Egy naggyobb fazékban vizet forralunk a tésztához és sót teszünk hozzá.
Ezután elkészítjük a hozzávalókat a paradicsomszószhoz. Felaprítjuk a csilit, bazsalikomot, fokhagymát és vöröshagymát. Felkockázzuk a paradicsomot. 
Forró olajon megpirítjuk a csilit és fokhagymát. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a vöröshagymát. További 4-5 percig pirítjuk majd lehet fűszerenzi sóval, borsal és oregánóval. Közben kifőzzük a tésztát is. Ezután jöhet a paradicsom és 2 merőkanál tésztavíz. Jól elkeverjük és lefedve 5 percig magas lángon főzzük majd fedő nélkül további 7-8 percig. Nagyon finom szaftos szósz lesz a végeredmény.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése