2015. szeptember 28., hétfő

Paradicsomleves

A paradicsomlevesre tényleg illik az a mondás, hogy ahány ház annyi szokás. Nagyon sok változata van. Ez a recept egy roppant egyszerű. Minden kezdő háziasszonynak ajánlom. Aki szereti dobhat bele egy marék rizst vagy betűtésztát. Mi csak sajtal szeretjük, de abból aztán rendesen reszelünk bele.
  
 

 
 Hozzávalók:
500 g sűrített paradicsom
 750 ml víz
 1 drb. zöldségleves kocka
 só, bors
 1 ek. cukor
 friss bazsalikom és/vagy petrezselyem
 sajt




Elkészítés:
 
A sűrített paradicsomot felforralom a vízzel, leveskockával, sóval, borsal és cukorral majd alacsony lángon főzöm míg elkészítem a rántást. Közepes lángon a  vajat a lisztel kikeverem majd magas lángon további 1-2 percig főzöm végig kevergetve.
 

                           
Merőkanalanként hozzáadjuka leves felét folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Majd az egészet egybeöntjük és turmixoljuk.

                           

Apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal megszórjuk és már tálalhatunk is...

                           
 
Jó étvágyat!
 
                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése