Hozzávalók:
1 kg krumpli
4 tojás
200 ml tejföl
kolbász
150 g sajt
só, bors
szalonna
olíva olaj
Elkészítés:
A krumplit sós vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Majd a héját lepucoljuk és felszeleteljük. Közben kb 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk.
Hőálló edényt olajjal kikenünk és rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd kolbász, tojás, végül enyhén sózott, borsozott tejföl. Addig rétegezzük míg el nem fogynak a hozzávalók. Utolsó rétegnek a krumpli kerül. Rálocsoljuk a maradék tejfölt ezután jöhet a sajt és végül 1-2 szelet szalonna.
Letakarva 10 percig sütjük, majd fedő nélkül további 20 percig 200 fokon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése