2015. október 6., kedd

Zöldségkrémleves

Az a legjobb ebben a levesben, hogy olyan zöldséget használhatsz hozzá amilyet csak akarsz, vagy amit épp a hűtődben találsz. Tálalhatod reszelt sajtal, pirított kenyérkockákkal vagy ahogy én szoktam pirított szalonnával.

                                     
 
Hozzávalók:
1 ek. vaj/olívaolaj
1 drb. póréhagyma
1drb. lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
500 g vegyes leveszöldség
só, bors
1 drb. leveskocka
3 ek. tejszín
zellerlevél, petrezselyemzöld (megfelel a szárított is)
 
Elkészítés:
Először is felvágjuk a zöldségeket, felaprítjuk a hagymát, petrezselyemzöldet és zellerlevelet.
 
Vajon megdinszteljük a hagymát (póré, lila és fokhagymát). Hozzáadjuk a vegyes zöldséget, zellerlevelet és petrezselyemzöldet. Kicsit lepirítjuk majd jöhet a só, bors és leveskocka. Elkeverjük és felöntjük kb 750 ml vízzel.
 
Felforraljuk majd alacsony lángon főzzük további 30 percig. Ha megfőtt a zöldség levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel simára turmixoljuk. És már lehet is tálalni. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése