2015. október 5., hétfő

Lecsós sertéspörkölt

A pörkölt egy igazi magyaros étel, melynek elkészítése csöppet sem bonyolult, így ezzel bárki kiadós és gazdaságos ebédet varázsolhat a családi asztalra. Nyáron kinnt bográcsban is elkészíthetjük. 



Hozzávalók:
0,5 kg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld és 1 piros paprika
2-3 drb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
2-3 ek zsír
1 kk pirospaprika
só, bors
2 kk gulyás fűszerkeverék


Elkészítés:
A hagyma egyik felét apróra vágjuk a másik felét pedig csíkokra. A fokhagymát  felaprítjuk. A paradicsomot, paprikát és húst felkockázzuk.
 

Zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük és felöntjük 1 dcl vízzel, amit hagyunk, hogy elfőjön. Ezt megismételhetjük mégegyszer. Így a pörköltünk szaftosabb lesz. Ezután jöhet a husi is a fazékba. Kicsit lepirítjuk és hozzáadjuk a felét a felvágott paprikánk, hagymának és paradicsomnak. Én szoktam 1 ek lisztet is tenni bele, hogy a szaftunk sűrűbb legyen. 


Öntünk rá 2 dcl vizet és lefedve alacsony lángon 45 percig főzzük időnként megkevergetve. 45 perc után hozzádobjuk a megmaradt zöldségeket és még kb 15 percig főzzük.



 Ha a husink megpuhult már kész is. Lehet tálalni. Jó étvágyat kívánok az ételhez!



1 megjegyzés: