2015. október 13., kedd

Gombás-Csirkés-Paradicsomos Penne

A megszokottól picit eltérően a gombás-csirkés tésztához nem tejszínes, hanem paradicsomos mártás készítettem. Ezt a tészta ételt sokszor ettük egy olasz étteremben Dublinban, mikor még ott laktunk. Nálunk az olasz konyha nagyon kedvelt, úgyhogy én gyakran készítek tészát. Az elkészítés sem egy nagy ördöngősség.
 
Hozzávalók 2 személyre:
1 drb csirkemell
100 g gomba
1 gerezd fokhagyma
500 g sűrített paradicsom
1 dc víz
só, bors
2 kk szárított oregánó
friss bazsalikom (néhany levél)
1 drb chili paprika
25 g penne tészta
3 ek olívaolaj
parmezán
 
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, felkockázzuk a csirkemellet és felszeleteljük a gombát.
 
Forró serpenyőben megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és csirkemellet. Mikor a csirke lepirult hozzáadjuk a fűszereket és a gombát és tovább pirítjuk míg a gomba szépen lebarnul. Ezután jöhet a sűrített paradicsom és a víz.
 
 Eggyet keverünk rajta és közepes hőfokon lefedve főzzük tovább, amíg besűrűsödik. Ez kb 10 percig tart.

 
Közben a tésztát is megfőzzük a csomagoláson található instrukció alapján.
 
Már lehet is tálalni. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése