Hozzávalók:
180 g ét/tejcsoki
120 g barna cukor
10 g kakaó
100 g liszt
2 tojás
2 ek meleg víz
1 kk instant presszó kávé
csipet só
20 g vaníliás cukor
150 g vaj
Elkészítés:
Először is a vajat a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük robotgépben vagy mixerrel. Az instant kávét a vízzel elkeverjük. Ha esetleg van lefőzve presso kávé, akkor az is megfelel. Ezt hozzáöntjük a keverékünkhöz valamint a 2 tojást is és tovább keverjük.
Felolvasztjuk a csokit. Ez is mehet a tálba.
Majd a lisztet elkeverjük a kakóval és kanalanként adagoljuk a keverékhez. Jól összekeverjük, de ne túl sokáig. Épp csak míg a liszt eltűnik. Egy tepsit vajjal kikenünk és kibéleljük sütőpapírral. Ebbe önthetjük a keveréket és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20-25 percig.
Tűpróbánál nem baj, ha tészta egy kicsit tapad a fogpiszkálóra, mert hűlés közben megszilárdul. Ha tovább sütjük kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése