2015. október 12., hétfő

Csokis brownie

A férjemnél az édesség csokival kezdődik és itt is ér véget. Csoki csokival. Szóval én browniet gyakran sütök. Egyrészt hamar meg is van másrészt meg biztos siker.
 
 
Hozzávalók:
180 g ét/tejcsoki
 120 g barna cukor
10 g kakaó
100 g liszt
2 tojás
2 ek meleg víz
1 kk instant presszó kávé
csipet só
20 g vaníliás cukor
150 g vaj

 
Elkészítés:
Először is a vajat a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük robotgépben vagy mixerrel. Az instant kávét a vízzel elkeverjük. Ha esetleg van lefőzve presso kávé, akkor az is megfelel. Ezt hozzáöntjük a keverékünkhöz valamint a 2 tojást is és tovább keverjük.
 
Felolvasztjuk a csokit. Ez is mehet a tálba.
Majd  a lisztet elkeverjük a kakóval és kanalanként adagoljuk a keverékhez. Jól összekeverjük, de ne túl sokáig. Épp csak míg a liszt eltűnik. Egy tepsit vajjal kikenünk és kibéleljük sütőpapírral. Ebbe önthetjük a keveréket és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20-25 percig.

 
 Tűpróbánál nem baj, ha tészta egy kicsit tapad a fogpiszkálóra, mert hűlés közben megszilárdul. Ha tovább sütjük kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése